Tour de France etappe 3

Biniam Girmay vinner spurten i Torino, Fernando Gaviria nummer to og Arnaud De Lie tredje

«Helt siden jeg begynte å sykle, har jeg alltid drømt om å være en del av Tour de France – men nå, jeg kan ikke tro det, å vinne Tour de France i mitt andre år i et stort felt med spurtere, for meg er det utrolig,» sa Girmay etter målgang. Det er en rørende historie.

Jeg vil bare takke familien min, min kone, alle eritreere og afrikanere, vi må være stolte, nå er vi virkelig en del av de store løpene, nå er det vårt øyeblikk, vår tid. Jeg vil bare si gratulerer til hele laget mitt, for vi hadde ikke en seier ennå [i Tour de France]. Men nå er vårt øyeblikk, jeg er superglad.

Remco Evenepoel fra Soudal-QuickStep, i den hvite ungdoms ryttertrøya, og Tadej Pogačar fra UAE Team Emirates, i den gule ledertrøya krysser målstreken (Bilde kreditt: Dario Belingheri / Getty Images)

Det ble en lang dag og etappe mot slutt, her det ikke skjedde stort, var rolig og pen sykling til det gjennsto ca. 3. km da kom den «berømte krasjen» her mange gikk i bakken og halve feltet ble hindret. De som var igjen (ca. 40 ryttere) satte i gang et høyt tempo med Uno-X v/ Alexander Kristoff og Mark Cavendich som tonegivende, men det holdt ikke inn. De ble rett og slett for trege mot de i front.

Abrahamsen i front på etappe 3. Foto: ASO/TDF

Her ser du en fantastisk flott oversikt med Abrahamsen med to trøyer.

R.Carapaz | Leder   R.Evenepoel | Ungdom   J.Abrahamsen | Poeng   J.Abrahamsen | Fjell 

Resultater på de første 3 etappen: ETAPPEVINNERE I TOUR DE FRANCE 2024 (letour.fr)

PÅ morgendagens etappe er vi tilbake i Frankrike og fjellene, er det nå årets Tour starter?

Kommentarer

kommentarer