Uno-X er også i år invitert til Tour de France

Foto: ASO/arkiv. Uno X og Edvald på fjorårets etappe 11

– En enormt stor dag

Det norske sykkellaget imponerte Tour de France-arrangøren så mye i fjorårets, slik at de også får delta i årets ritt. Dette er en enormt stor dag for Uno-X. En invitasjon til Tour de France er noe man ikke kan ta for gitt, sier Uno-X-sjefen Jens Haugland til TV 2. Det er kun de 18 World Tour-lagene – samt de to best rangerte lagene på nivået under – som er garantert deltakelse i sommerens store sykkelsirkus. 

Det norske laget – som fikk sin Tour de France-debut sist sommer – var derfor avhengig av å bli tildelt ett av to «wild card» som arrangøren står fritt til å dele ut. Og i dag kom bekreftelsen fra ASO-hovedkvarteret i Paris om at Alexander Kristoff og hans lagkamerater igjen kan se frem til en sommer på fransk asfalt. TotalEnergies fikk det andre «wild cardet». Det ble samtidig kjent at Uno-X fikk plass i det viktige Tour-oppkjøringsrittet Critérium du Dauphiné, men ikke i Paris-Nice.

Etter tre år i DSM er Andreas Leknessund tilbake i Uno-X med et klart mål om å sykle Tour de France til sommeren. Her fra Arctic Race 2022. Foto: ARN/arkiv

Inn på laget har de fått Andreas Leknessund, Jonas Iversby Hvideberg, Markus Hoelgaard og – ikke minst Magnus Cort Nilsen. Det er ikke langt unna å kunne kalles et drømmelag, i kombinasjon med de rytterne vi har fra før. Jeg er skikkelig stolt av gjengen. Nå gjelder det å vise det.

Vi har som ambisjon og få en etappeseier i årets ritt. Med de rytterne vi nå har til rådighet burde dette være et realistisk mål sier jens Haugland til TV2. Da blir det også i år ekstra spennende å se årets TDF.

Ref. link: Tour de France 2024 (bladetsykkel.no)

Kommentarer

kommentarer