Velodromåpning i Asker

Foto: velodromen.no v/ Kenneth Rekvik

Endelig er Velodrom nr. 2 i Norge åpnet. Offisielt åpnet i Asker 13. januar 2024 kl. 14.00.

Man skulle tro at et rikt land som Norge kunne ha opp til flere sykkel Velodromer rundt om i landet, men slik er det ikke, vi hadde før åpningen av Velodromen i Asker kun 1. Velodrom og den befinner seg på Sola i Rogaland. Sola Arena ble åpnet i slutten av september 2021. Før det hadde vi som vi alle vet en fantastisk Velodrom i forbindelse med sykkel VM i 1993. Denne ble satt opp midlertidig i Vikingskipet på Hamar. En fantastisk bane som det ble satt flere verdensrekorder på, men hva skjer—–

Her fra demonteringen av Velodromen på Hamar, Foto arkiv/NRK

VM-velodromen ble ødelagt med øks og sag

Det var aldri meningen at denne Velodromen skulle stå permanent i Vikingskipet på Hamar, den skulle bygges opp et eller annet sted i Norge, helst i Oslo området. Primus motor for Velodromen på Sola Helge Skretting var en av de som gjerne ville overta denne banen på Hamar, men da skjer det fatale, banen ble demontert, ødelagt men øks og sak og gjort om til pinneved. – Det er noe av det verste ressurssløsingen vi har sett i norsk idrett, en stor skam, sier Skretting i dag. Dette er historie, en dyrebar historie, og hvem som hadde ansvaret er vel aldri blitt gjort kjent.

Det var mange promonnente gjester til stede på åpningen, foruten sykkelpresidenten, var også ordfører i Asker Lene Conradi, Idrettspresident Zaineb Al-Samarai og selvfølgelig vår alles Knut Knudsen.
På bilde ser vi en meget fornøyd gjeng, fra v. Dag Schartum-Hansen (leder Velodromen), Zaineb Al-Samarai (Idrettspresident), Lene Conradi (Ordfører Asker) og Jan-Oddvar Sørnes Sykkelpresident. Foto: NCF

Men nå har vi fått en Velodrom nr. 2, riktignok ikke med internasjonale mål (ikke godkjent for EM og VM) men en fantastisk bane for konkurranse og trening sentralt i Oslo området. Man kan jo spørre seg om beliggenheten sentralt i et bolig området er den beste?. Det har vært mange harde tak for å få denne på plass. For mer info og påmelding av aktiviteter gå inn på: Velodromen i Asker

Det var en fornøyd sykkelpresident (Jan-Oddvar Sørnes) som holdt et flott innlegg med bla. en positiv melding til Norges Cycleforbundets Veteraner om deres sterke engasjement for sykkelsporten, og som var fulltallig tilstede.
Veteranene var invitert til tribunen og mange hadde funnet veien til åpningen.

Som ordfører i Asker Lene Conradi sier, Velodromen har skapt mye debatt. Og det kan ikke skyves under teppet at ordskiftet har gått en smule varmt. Men nå står den her, og jeg gleder meg over åpningen av Velodromen. Men aller mest gleder jeg meg til fortsettelsen, til all aktiviteten, til å se alle som vil gå ut og inn av dørene på Langenga. Det vil bety mye for veldig mange – i mange år fremover! Så ønsker vi den nye Velodromen lykke til, å er overbevist om at den vil tilføre sykkelsporten mye i årene som kommer.

Kommentarer

kommentarer