Giro d’Italia 2023 etappe 18

Filippo Zana slår Thibaut Pinot i en spennende spurt over streken i Zoldo Alto på etappe 18

Filippo Zana (Jayco-AIUIa) spurtslo Thibaut Pinot (Groupama-FDJ) på etappe 18 av Giro d’Italia fra Oderzo til Val di Zoldo, mens den rosa trøya med Geraint Thomas (Ineos Grenadiers) avverget flere angrep fra Primož Roglič (Jumbo-Visma) og beholdt da sammenlagtledelsen.

Pinot og Zana var de to siste av en utbrytergruppe på syv syklister, Zana den italienske nasjonale mesteren ble for sterk for Franske Pinot på oppløpet og gikk seirende ut av en spennende spurtoppgjør.

Geraint Thomas og Primoz Roglic i en tøff kamp opp Val di Zoldo på etappe 18 i Giro d’Italia (Bilde kreditt: Getty Images)

Litt lenger bak dro Roglič i gang et angrep på dagens nest siste stigning, opp den ultrabratte Coi, her etappe 16-vinner João Almeida (UAE Team Emirates), måtte slippe. I samarbeid med Thomas klarte de å holde forfølgerne på avstand og kom til slutt sammen over mål. Ligger da på første og andre plass i sammendraget. For vår Nord Norske venn Andreas Leknessund så ble det atter en gang lagt ned en fantastisk innsats og han kjempet seg oppover fjellsidene med en imponerende vilje, han var på vei til å klatre flere plasser i sammendraget, men også på denne etappen ble det litt for tøft når det gjensto ca. 1 km av etappen, og han falt da noe tilbake, men ligger fortsatt på en meget flott 8 plass sammenlagt. Kom inn som nr. 16 på dagens etappe. I morgen gjelder det, men jeg er stygt redd for at Leknessund ikke har det beste laget rundt seg, å det blir derfor tøft å komme seg over 5 fjellpartier i konkurranse med bla. Jumbo Visma.

Feltet på tur opp Pieve d’Alpagounder på etappe 18. Men på morgendagens etappe blir fjellene enda brattere. (Bilde kreditt: Getty Images)

Morgendagens etappe 19, er den tøffeste etappen i årets Giro, med målgang på over 2300 m.

Resultater fra dagens etappe: Rangeringer av Giro d’Italia 2023 (giroditalia.it)

Kommentarer

kommentarer