Giro d’Italia 2023 etappe 9

Evenepoel slår Geraint Thomas med ett sekund. Vi oppdaterer

Siste nytt i dag:. I tillegg til Remco Evenepoel og de andre står også Sven Erik Bystrøm av Giro d’Italia grunnet covid-19. Lefevere forsvarer Evenepoel etter at han forlater Giro d’Italia på grunn av covid-19. Vi så det allerede på fjelletappen at Remco ikke var på topp, dette skal også ha forsterket seg på tempoen. Han er foreløpig den eneste på laget som har testet positivt. Ellers har EF Education-EasyPosts Rigoberto Uran testet positivt tidligere søndag, og ble den sjette rytteren som forlater rittet. Evenepoel og Uran slutter seg til Filippo Ganna (Ineos Grenadiers), Nicola Conci (Alpecin-Deceuninck), Giovanni Aleotti (Bora-Hansgrohe) og Clément Russo (Arkéa-Samsic) på listen over ryttere som er tvunget til å trekke seg med COVID-19 så langt under denne Giroen.

Remco Evenepoel (Soudal-Quickstep) kjørte inn til seier på etappe 9 av Giro d’Italia, men hans seiersmargin var neppe den dominansen som ble vist på åpningsetappen. Den belgiske mesteren flyttet inn i den rosa trøya, men klarte bare å vinne med ett sekund over Geraint Thomas (Ineos Grenadiers) og to over Tao Geoghegan Hart (Ineos Grenadiers).

Men for Evenepoel spilte ikke det så stor rolle, han leder nå Giroen med 45 sekunder på Thomas og 47 sek. på Primož Roglič (Jumbo-Visma).

Andreas Leknessund kjempefornøyd med å ha syklet i Rosa trøye i 5 dager. Foto Marco Alpozzi/LaPresse/Giro d’Italia

Han vant etappen og gikk som forventet tilbake i Maglia rosa da Andreas Leknessund (Team DSM) kom på 19.-plass, 1:15 bak Evenepoel. I dag var kanskje ikke min beste TT, men likevel ga jeg alt, sa Leknessund etter løpsslutt. – Det var superkult å være sistemann til start i Giroen. Jeg mistet trøya, men jeg er superstolt av tiden jeg har hatt i rosa. Jeg er ikke skuffet over å miste den i dag, det hadde jeg forventet. Leknessund så en mulighet midt i tapet av løpsledelsen. – Så langt har det vært en god Giro for utbryterne, sier han. – Det er noe jeg foretrekker de neste to ukene. Det er fortsatt mer i vente, og jeg gleder meg til de siste etappene. Ligger fortsatt på en 6 plass sammenlagt, å det er mange etapper igjen.

I morgen er det hviledag før alvoret er i gang igjen på tirsdag, med en lang kupert etappe:

2023 Giro d’Italia
 Italy |  9th stage
POS RIDER TEAM TIME
01 EVENEPOEL Remco Soudal Quick-Step 34:33:42
02 THOMAS Geraint INEOS Grenadiers + 45
03 ROGLIC Primoz Jumbo-Visma + 47
04 GEOGHEGAN HART Tao INEOS Grenadiers + 50
05 ALMEIDA Joao UAE Team Emirates + 01:07
06 LEKNESSUND Andreas Team DSM + 01:07
07 VLASOV Aleksandr BORA-hansgrohe + 01:48
08 CARUSO Damiano Bahrain Victorious + 02:13
09 KÄMNA Lennard BORA-hansgrohe + 02:37
10 SIVAKOV Pavel INEOS Grenadiers + 03:00
11 VINE Jay UAE Team Emirates + 03:09
12 DUNBAR Edward Team Jayco-AlUla + 03:17
13 ARENSMAN Thymen INEOS Grenadiers + 03:17
14 DE PLUS Laurens INEOS Grenadiers + 03:21
15 PARET-PEINTRE Aurélien AG2R Citroën Team + 03:33
16 HAIG Jack Bahrain Victorious + 03:43
17 CARTHY Hugh EF Education-EasyPost + 04:07
18 BARTA William Movistar Team + 04:56
19 BUITRAGO Santiago Bahrain Victorious + 05:25

 

Kommentarer

kommentarer