Arctic Race of Norway 2023

Fra «sør» til Nord. Etter å ha arrangert årets ritt i Trønderlag med start i Nordland, vil neste års jubileumsritt være forbeholdt kun Finnmark.

Arctic Race of Norway presenterte i dag etappene for den 10. utgaven av sykkelrittet. Thor Hushovd tror avslutningen på jubileumsutgaven av sykkelrittet kan bli episk. Når de  nå er tilbake i Finnmark.

Arctic Race er jo blitt selve symbolet på naturopplevelser, med utgangspunktet i lange fjorder og høye fjell i områder som er absolutt noe av det fineste vi kan vise frem i Norge. Neste års arrangement vil ikke være noe unntak, selv om mesteparten av etappene vil foregå på «innlandet» dvs. i noe av det villeste og mest markante innlandsnatur vi har i Norge, spesielt første etappe fra Kautokeino til Alta. Her det til slutt vil toppe seg på siste etappe fra Hammerfest til Nordkap.

De fire etappene

  • Torsdag 17 august: 1. etappe, Kautokeino-Alta (171 km) ·
  • Fredag 18 august: 2. etappe, Alta-Hammerfest (153 km) ·
  • Lørdag 19 august: 3. etappe, Hammerfest-Havøysund (167km) ·
  • Søndag 20 august: 4. etappe, Kvalsund-Nordkapp (171km)

Målgang på fjerde etappe er på Nordkapplatået.

Thor Hushovd kommenterer de ulike etappene slik:

– Første etappe passer spurterne best, selv om avslutningen opp til målstreken i Alta er krevende.

– På papiret er også andre etappe skreddersydd for en spurter, men bakken på 1,7 km opp til mål i Hammerfest gjør avslutningen mer åpen. Denne etappen kan derfor også vinnes av en mer eksplosiv bakkerytter. Jeg kjenner avslutningen selv godt, den er veldig krevende!

– Tredje etappe blir en flott naturopplevelse for rytterne, men med en veldig tøff avslutning opp til mål i Havøysund. Bakken opp til mål på 2,2 km, med hele 10 prosent stigning, blir beinhard. Denne avslutningen vil skille stort mellom de beste og nest beste. Hushovd tror det kan bli en episk avslutning av denne jubileumsutgaven av Arctic Race of Norway.

– Den siste etappen går langs noe av det flotteste Norge har å by på av brutal og storslagen natur. De siste 25 kilometerne ut mot Nordkapp kommer imidlertid til å bli beintøffe. Her vil garantert de beste klatrerne angripe og gi alt av det som er igjen av krefter etter fire harde etapper.

Som naturlig er så er ikke alle lag og ryttere på plass enda, vi oppdaterer straks dette er klart.

En oversikt over neste års spennende etapper:

Høydeprofil

Høydeprofil

Etappeinformasjon

Etappeinformasjon

Kommentarer

kommentarer