Sykkel VM Australia 2022, fellesstart menn elite

Remco Evenepoel vinner Wollongong-VM med et fantastisk soloangrep

Remco Evenepoel har tatt en spektakulær soloseier for Belgia i 2022 World Championships Elite Men i Wollongong.

Remco Evenepoel  foran Lutsenko på siste runde. Foto: (Bilde kreditt: Getty Images

Den 22 år gamle belgieren tok seieren alene og foran feltet etter å ha brutt med sin nærmeste forfølger Alexey Lutsenko (Kasakhstan) med rundt 25 kilometer igjen. Etter at Lutsenko ble tatt på den siste runden, tok Christophe Laporte (Frankrike) sølvet og Michael Matthews (Australia) bronsen.

Remco Evenepoel har tidligere i år vunnet Vuelta a España i september, og Liege-Bastogne-Liege i vår, og toppet et allerede svært vellykket år med VM gull. Han er også den første belgiske vinneren av VM siden Philippe Gilbert i 2012.

De norske, med Alexander Kristoff, Rasmus Tiller, Sven Erik Bjurstrøm og Andreas Skartveit satt gått med i hovedfeltet, ca 3 min. etter ledende Evenepoel, de lå også ca. 1 min. etter en firemannsgruppe med bla. Lutsjenko. På den sist km klarte en gruppe og kjøre inn de foran, her satt bla. Alexander Kristoff og Rasmus Tiller. Kristoff klarte nesten å komme opp for å kjempe om andre og tredje plass, men startet spurten for sent, kom da inn som nr. 6, Tiller som nr. 16. En godkjent innsats av de norske syklistene.

Kommentarer

kommentarer