Arctic Race of Norway 2022

Arctic Race of Norway 2022 beveger seg nå sørover.

Foto: Arkivfoto ARN Rune Dahl

Selv om Arctic Race of Norway er skapt i og av Nord-Norge, er vi stolte over å kunne dele sykkelfesten med et nytt område denne gangen. Denne gang er det Trøndelag som får gleden av og være med på dette fantastiske sykkelarrangementet.

Tidligere verdensmester Thor Hushovd, som vant den første utgaven av Arctic Race of Norway i 2013, tror profilen på etappene i årets ritt vil bidra til å ivareta spenningen helt til syklistene stormer mot mål i Trondheim etter å ha syklet til sammen 680 km.

Denne svært åpne løypa vil gi muligheter for alle typer ryttere, og løpet vil garantert ikke være avgjort før finalen i Trondheim, sier Hushovd. Hushovd gleder seg til å følge sykkelrittet gjennom Nordland og Trøndelag.

Sørlendingen har gjennom sitt engasjement for Arctic Race of Norway forelsket seg i den nordlige landsdelen. Han tror TV-seere over hele verden har mye å glede seg til når rittet også tar turen gjennom deler av Trøndelag.

Foto: ARN arkivfoto

TV-seere fra hele verden vil igjen bli overrasket over den unike norske naturen, sier Hushovd.

De fire etappene

1. etappe, 11. august: Start og mål i Mo i Rana. 185 km. To ganger over Korgenfjellet. Den 900 m lange flate innspurten favoriserer sprinterne som har klart å henge med til slutt. Dette vil bli en av de absolutt tøffeste etappene i årets ritt. To ganger Korgfjellet vil bli en utfordring.

2. etappe, 12. august: Start i Mosjøen og mål i Brønnøysund. 155 km. Denne etappen er flatere og vil favorisere de rene sprinterne. Dette blir en ren transport etappe gjennom en fantastisk flott natur.

3. etappe, 13. august: Dronningetappen. Start i Namsos og mål ved Skallstuggu i Levanger (480 moh), 180 km. Her er det klatrerne som får vist seg frem. Avsluttes med 3,7 km stigning, men ikke så lang og bratt at den vil skille rytterne for mye.

4. etappe, 14. august: Start og mål i Trondheim. 160 km. Siste etappe er foreslått av Trondheims sykkellegende Atle Kvålsvoll. Den siste runden på 8 km skal tilbakelegges fire ganger og rytterne passerer Gamle Bybro som krysser Nidelva før de avslutter opp til Tyholt-tårnet, en stigning på 1,4 km med 8 % med en maksimal stigning på 17 %. Dette blir en fantastisk etappe, med utrolig flott natur og en utfordrende løype.

Oversiktskart over alle de 4 trassene: Her beveger vi oss gjennom en av landes absolutt mest severdige og populære områder som er kjent for sine fjorder og flotte fjellnatur.

Kommentarer

kommentarer