Endelig står Velodromen på Sola klar

NM bane i Sola Arena 29.-31. oktober 2021

For første gang i Norge, NM i egen velodrom. Endelig er den på plass etter mange års diskusjoner og utsettelser. Mange har prøv å få til en Velodrom i Norge, ingen har klart det før nå.

Sola Cykleklubb (SCK) sammen med Stavanger og Sandnes Sykleklubb, vil med dette ønske velkommen til Sola og et historisk NM i et historisk idrettsanlegg.

SCK legger opp til et flott mesterskap hvor målet er å ha en fullsatt hall begge NM dagene. Det er 1250 sitteplasser fordelt på begge langsider. Dette kan dobles om nødvendig. I foajen er det resepsjon, butikk for salg av sykkeldeler og kafe.

HM Kong Harald og Dronning Sonja er gjennom støttebrev fra Sola kommune og Statsforvalteren i Rogaland invitert til mesterskapet.

I tillegg vil idrettens representanter fra NIF og nedover på alle nivå bli invitert. Det jobbes også med TV sending fra mesterskapet.

 

 

Stor aktivitet fra første stund. Foto: Kjetil Birkedal Pedersen

Dette er en merkedag for norsk sykkelsport, endelig kan vi benytte eget anlegg, slippe å måte reise og arrangere utenlands. Vi har unike muligheter til og legge opp til treningsaktiviteter på bane innendørs, noe vi måtte utenlands for å gjøre tidligere. Det er ikke uten grunn at Danske og Engelske syklister er i verdenstoppen og i tillegg har en enorm bredde fra junior til senior. Basisen for dette har de fått gjennom bruk av alle innendørsbaner de har i sine respektive land. Så er det bare å håpe på at det snart er på plass en Velodrom også på Østlandet.

En gedigen hall med en smart løsning. Foto: Kjetil Birkedal Pedersen

Et genialt anlegg. Dette er en flerbrukshall, her velodromen er lagt til øvre plan og holder internasjonale mål, det er en UCI kat.2 bane, og med fast banedekke på nedre plan. Dvs. at man da kan legge opp til flere ulike aktiviteter samtidig, ball og ulike aktiviteter nede, sykling oppe. Her har Sola Cykleklubb og andre gjort en fantastisk jobb for å få dette til, i tillegg til de respektive kommuner og fylke som har bidratt økonomisk for å få dette på plass.

 

Kommentarer

kommentarer