Etappe 13. ble som ventet en transport etappe.

Samlet hovedfelt inn på oppløpet.

Det var en lang flat etappe med avslutning i den fantastisk flotte sykkelbyen Verona. Her har det vært arrangert sykkel VM 3 ganger, og i siste VM i 2004 har vi gode minner fra. Anita Valen ble nr. 3 på fellesstarten kvinner kun 12 sekunder etter vinneren. Edvald Boasson Hagen fikk sitt store gjennom brudd her, da han ble nr. 23 etter å ha vunnet spurten i pulje to på mennenes junior ritt. Men mest kjent er vel Verona for sin fantastiske utendørs arena, Arena de Verono som er gjestet av alle verdens operasangere. Denne arenaen er faktisk 50 år eldre en Colosseum i Roma.

Photo Credit: LaPresse

I en spennende innspurt her Italienske Edoardo Affini hadde ledelsen og alt i sin hule hånd, trodde vi. Han ble noen meter før streken passert av Giacomo Nizzolo, som da vant med Peter Sagan som nr. 3. Enda så må Jumbo Visma vente på etappe seieren. Kanskje blir det Tobias Foss. Tobias kom kontrollert inn med hovedfeltet å ligger fortsatt på en flott 8 plass sammenlagt.

STAGE RESULTS
1 – Giacomo Nizzolo (Team Qhubeka Assos) – 198 km in 4h42’19», average speed 42.080 km/h
2 – Edoardo Affini (Jumbo-Visma) s.t.
3 – Peter Sagan (Bora – Hansgrohe) s.t.

GENERAL CLASSIFICATION
1 – Egan Bernal (Ineos Grenadiers)
2 – Aleksandr Vlasov (Astana – Premier Tech) at 45”
3 – Damiano Caruso (Bahrain Victorious) at 1’12”

Morgendagens etappe blir av det tøffe slaget, en kategori 5 etappe med mange 1000 høydemeter. 

Kommentarer

kommentarer