2021 et idrettsår uten Covid-19

Med de ulike vaksinene mulighetene som nå dukker opp så ser det meget bra ut for idrettsåret 2021.

Da er det håp om at alle som gir oss så mye spenning og idretts glede i en usikker verden, kan få en snarlig tilgang til vaksine, slik at det kan konkurreres på lik linje uten å måtte være redd for smitte.

Noen er det som allerede har «sniket» i vaksine køen. Mens store deler av idrettsverdenen venter på sin tur til å bli vaksinert mot koronaviruset, har sykkellaget UAE gått sin egen vei.

Et kinesisk vaksineprogram gjorde det mulig for laget å hoppe fram i køen og vaksinere 59 ansatte mot viruset. Blant dem er lagets tre norske ryttere, Alexander Kristoff, Vegard Stake Laengen og Sven Erik Bystrøm.

– Alle på laget er lykkelige over å få muligheten til å beskytte oss selv og andre ved å få vaksinen, og vi vil gjerne gratulere De forente arabiske emirater og alle partnere i programmet med deres utrolige arbeid, sier lagsjef Mauro Gianetti til UAEs nettsted.

Vaksinen som UAE-laget har fått, er utviklet av det statseide kinesiske selskapet Sinopharm CNBG, og den er etter langvarig testing godkjent av myndighetene i Emiratene, opplyser UAE-laget.

I alt 27 ryttere og 32 øvrige ansatte i UAE har fått vaksinen. Kristoff sier til Stavanger Aftenblad at han ikke har betenkeligheter med å ta koronavaksine når den i Norge er forbeholdt utsatte grupper.

– Jeg tar ikke imot vaksinen i Norge. Hvis en vaksine hindrer at man sprer smitte, er det bra, og i så fall er det veldig smart å vaksinere seg. For min del er det en trygghet å vite at vi ikke blir smittet, sier Kristoff.

Kommentarer

kommentarer