Andre etappe av Critérium du Dauphiné ble et heftig sykkelritt

SYKKELFELT TRUFFET AV VOLDSOMT UVÆR I FRANKRIKE: – HELT SYKT!

Carl Fredrik Hagen (28) var heldig: Han kom seg i mål rett før det smalt over Critérium du Dauphiné-feltet. Han synes mer synd på Edvald Boasson Hagen (33), som måtte krige seg inn med hagl på størrelse med ping pong-baller. Stort bedre gikk det heller ikke med Alexander Kristoff og Vegard Stake Laengen.

TØFFE FORHOLD: Carl Fredrik Hagen (t.v.) har vært gjennom harde sykkelritt før – her fra sykkel-VM i fjor. Torsdag slapp han unna det verste. Foto: Heiko Junge

Det var på dagens andre etappe at uværet braket løs helt på slutten av etappen.– Det var helt sykt! sier Lotto Soudal-rytter Carl Fredrik Hagen til VG etter den 2. etappen i Critérium du Dauphiné. Noen minutter etter at slovenske Primoz Roglic hadde distansert konkurrentene og tatt over den gule trøyen i rittet, smalt det nemlig fra himmelen i Frankrike. Hagl på størrelse med plommer gjorde de siste km til et mareritt. Edvald Boasson Hagen var helt rød på ryggen etter møtet med de kraftige hagl bygene.

Carl Fredrik Hagen kunne fortelle om et temperatur-dropp på nesten 30 grader fra avslutningsetappen i Tour de l’Ain søndag til torsdagens i overkant kalde etappe til Col de Porte. – Men det var egentlig ganske digg, for å være ærlig, sier han.

Resultater ser du her: https://www.criterium-du-dauphine.fr/en/rankings/stage-2

Rittet fortsetter med etappe 3. i morgen, en fjell etappe på 157 km.

Mer om sykkelrittet her: https://www.criterium-du-dauphine.fr/en/stage-3

Kommentarer

kommentarer