Dansk seier for menn elite fellesstart, i Harrogate

Historisk gull til Danmark.

Å så fortjen det var. Mads Pedersen lå i front å dro på de siste rundene i Harrogate, han gjorde en fantastisk jobb alene mot 2 Italienere, 1 fra Sveits og Van der Pool fra Nederland. Mads Pedersen (Danmark) inn til et historisk, første VM-gull for de danske herrene. I spurten kunne ikke Italienske Matteo Trentin (Italia) og og Sveitsiske Stefan Küng, hamle opp med Dansken som hadde mer krutt i beina, selv om han falt rett i bakken etter målgang. Det er nesten utrolig at han klarte å slå Italienske Trentin i spurten, som normalt sett er sterkere og raskere.

Peter Sagan startet opphentingen for sendt, var da bare 3 km til mål, han tok likevel inn 20 sekunder på disse 3 km. Han ble til slutt nr. 5 og kan avslutte sin sykkel karriere med bravur. For de Norske var og ble det tungt. Edvald Boasson Hagen var den siste av de norske som falt fra, igjen var Amund Grøndahl Jansen og Alexander Kristoff. Kristoff gjorde en meget god avslutning og havnet til slutt på en fin 7 plass. Jansen inn som nr. 17.

VM’s kanskje største favoritt Nederlandske Mathieu van der Poel, fikk en tøff avslutning på en fantastisk sesong. På nest siste runde i den lengste bakke møtte Nederlenderen den berømte «veggen», det var som å skru av en bryter, han stoppet nesten helt opp. Men han skal ha for at han prøvde, kjørte seg opp i 4 manns gruppa foran og var aktivt med, men så tok det slutt.

Det ble en tøff og våt avslutning på årets sykkel VM. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet

Et flott og meget vått sykkel VM er slutt, det vil bli husket spesielt for regn og vind, og noen gode overraskende resultater.

2019 , World Championship

Resultat data

Nr. Navn Lag Tid
01 Mads Pedersen 6:27:28
02 Matteo Trentin + 00
03 Stefan Küng + 02
04 Gianni Moscon + 17
05 Peter Sagan + 43
06 Michael Valgren + 45
07 Alexander Kristoff + 1:10
08 Greg Van Avermaet + 1:10
09 Gorka Izagirre + 1:10
10 Rui Costa + 1:10
17 Amund Grøndahl Jansen + 1:14
34 Sven Erik Bystrøm + 8:07

 

Kommentarer

kommentarer