VM i Yorkshire 2019

VM i landeveissykling 2019 finner sted i Yorkshire i England 21. til 29. september. Rittet foregår rundt Harrogate, men startsteder vil være rundt i distriktet; Ripon, Northallerton, Richmond, Doncaster, Bradford og Leeds.

Den kuperte og tekniske løypen i Harrogate er 14 km lang, og mange ryttere vil dra til Yorkshire med en sjanse for å sikre verdenstittelen. Lizzie Deignan (Storbritannia) vil være hjemmefavoritten i kvinnenes landeveisritt, mens en nederlandsk tropp med Annemiek van Vleuten, Chantal Blaak, Anna van der Breggen og Marianne Vos vil som vanlig ha mange muligheter for seier.

Tre-ganger verdensmesteren Peter Sagan (Slovakia) er som vanlig favoritt, men på en løype så uforutsigbar, kan du forvente et stort antall mulige vinnere på startstreken i Leeds. Frankrikes Julian Alaphilippe og Mathieu van der Poel i Nederland har også dukket opp som to store favoritter til å vinne regnbuetrøyen.

Hva med våre norske stjerner?

  • Sven Erik Bystrøm, Stavanger SK / UAE Team Emirates
  • Alexander Kristoff, Stavanger SK / UAE Team Emirates
  • Vegard Stake Laengen, Asker CK / Uae Team Emirates
  • Edvald Boasson Hagen, Lillehammer CK / Team Dimension Data
  • Carl Fredrik Hagen, Sagene IF Sykkel / Lotto Soudal
  • Amund Grøndahl Jansen, Nes SK / Jumbo-Visma

Her finner du komplett liste over de norske deltagerne.

Har du forresten deltatt i VM konkurransen vår, der du kan vinne en flott Tissot-klokke?

 

 

 

 

 

 

 

 

Her ser du hvor søndagens ritt går for Elite herrer:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Du finner alle øvelser og mer på VM’s hjemmeside

Kommentarer

kommentarer