Spennende første etappe av Arctic Race.

Åpningsetappen på vel 180 km fra Å til Leknes, ble akkurat så spennende som vi håpet, i meget naturskjønne omgivelser.

I mangel av våre to beste og mest profilerte ryttere Edvald Boasson Hagen og Alexander Kristoff, så ble det en stor byrde for en av våre sterkeste ryttere i feltet Marcus Hoelgaard Uno-X, som hang godt med i tetgruppa helt frem til sluttspurten. Uno-X rytteren har gode minner fra tidligere Arctic Race her han ble nr. 2 sammenlagt i 2018. Det ble en beintøff etappe her hovedfeltet ble splittet forholdsvis tidlig, men det passet meg meget bra, dette lover godt for fortsettelsen sier Hoelgaard. Men med i tet gruppa var også vår ferske Norges mester Amund Grøndahl Jansen.

Kun tre norske ryttere – Amund Grøndahl Jansen (Jumbo-Visma), Sindre Lunke (Riwal) og Markus Hoelgaard (Uno-X) – satt i den 33 rytter sterke gruppa som rev seg løs fra resten av feltet på etappens første kategoriserte stigning, på en dag som overraskende nok ble svært avgjørende med tanke på sammendraget. Vinneren Van Der Poel viste styrke og vant etappen klart. Vi gleder oss til fortsettelsen, og spesielt hva bla. Amund Grøndahl Jansen kan klare på de neste etappene.

Vinner Van Der Poel

Arctic Race of Norway (2.HC)
Stage 1  »  Å › Leknes

Pos. Rider Team Time
1 VAN DER POEL Mathieu
Corendon – Circus
3:45:14
2 VAN POPPEL Danny
Team Jumbo-Visma
,,
3 PASQUALON Andrea
Wanty – Gobert Cycling Team
,,
4 DECLERCQ Benjamin
Sport Vlaanderen – Baloise
,,
5 NEILANDS Krists
Israel Cycling Academy
,,
6 WARLOP Jordi
Sport Vlaanderen – Baloise
,,
7 GASPAROTTO Enrico
Team Dimension Data
,,
8 HOELGAARD Markus
Uno-X Norwegian Development Team
,,
9 LUTSENKO Alexey
Astana Pro Team
,,
10 BONNAMOUR Franck
Team Arkéa Samsic
,,

Morgendagens etappe fra Henningsvær til Svolvær blir spennende og den absolutt mest naturskjønne etappen under årets ritt:

Kommentarer

kommentarer