Dansk «dynamitt» i Liège-Bastogne-Liège

34 år gamle Fuglsang «fløy» fra alt og alle i Liège-Bastogne-Liège.

Det var i den siste bakken Côte de la Roche aux Faucons ca. 14 km før mål at Astana kapteinen virkelig la inn støtet, og det var kun 2 mann som klarte og følge han i denne tempøkningen, før han igjen la inn et ekstra gir på slutten av bakken og han var da plutselig alene, det holdt helt inn til mål. Triumfen er Danmarks første monumentseier siden Rolf Sørensen i Flandern rundt i 1997, så Fuglesang er i godt selskap. Men det kunne gått galt, i den siste utforkjøring når det gjennsto ca. 4,5 km til mål så var han nær på og kjøre ut, men gode sykkelferdigheter reddet han denne gang. Astana lå med mange ryttere samlet inn mot den siste bakken, og Fuglesang får ikke fullrost lagets innsats under rittet.

Inn mot mål var det ingen som kunne følge denne spreke Dansken, som beviste at han er i meget god form. Spesielt etter den fantastiske innsatsen i forrige helgs Amstel Gold Race her han ble nr. 3.

For den eneste Nordmannen som var med Odd Christian Eiking, så kom han inn ca. 3,34 etter vinneren på en 37 plass. Hans mål før rittet var å være med teten, å ønsket derfor et godt «ruskevær» noe han også fikk, med mye regn og litt vind. Ikke helt i topp denne gang, men kan være fornøyd med en hyggelig plassering, etter en meget god innsats.

Liège-Bastogne-Liège (1.UWT)

Pos. Rider Team Time
1 FUGLSANG Jakob
Astana Pro Team
6:37:37
2 FORMOLO Davide
BORA – hansgrohe
0:27
3 SCHACHMANN Maximilian
BORA – hansgrohe
0:57
4 YATES Adam
Mitchelton-Scott
,,
5 WOODS Michael
EF Education First
,,
6 GAUDU David
Groupama – FDJ
,,
7 LANDA Mikel
Movistar Team
,,
8 NIBALI Vincenzo
Bahrain Merida
1:00
9 TEUNS Dylan
Bahrain Merida
1:05
10 POELS Wout
Team Sky
1:26

Go to full results

 

 

Kommentarer

kommentarer