Giro d’Italia 2018 – den 101. utgave

 Det er 13. gang Giro d’Italia starter utenfor Italia 

Den 101. utgaven av Giro d’Italia starter i Israel fredag ​​den 4. mai og slutter tre uker senere i Roma søndag 27. mai. Roma vil ha målgang for den siste etappene for fjerde gang. Den var tidligere i 1911, 1950 og 2009.

Løpet består av 21 etapper og tre hviledager på de tre mandagene; med tre etapper i Israel, tre på øya Sicilia på retur til Italia. De resterende 15 etappene tar rytterne nord til Alpene for å klatre Monte Zoncolan og deretter vest i Alpene nær den franske grensen for de siste fjelleetappene til Prato Nevoso, Jafferau og Cervinia. Som tidligere nevnt, vil rittet starte med tre etapper i Israel.

 

Åpningen er med 9,7 km tempo i Jerusalem fredag ​​4. mai og vi vil kanskje til og med se Froome umiddelbart i den rosa trøyen. Det blir etterfulgt av etapper for sprinterne til Tel Aviv og Eilat ved Dødehavet.

3 546 kilometer totalt
168,9 kilometer i snitt per dag

2 individuelle tempoetapper
7 etapper for sprinterne
6 middels etapper
6 krevende etapper

 

Froome og Team Sky håper de kan vinne Giro d’Italia, og håper å fortsette å ta en Grand Tour-seier, og Froome tar sjansen på en femte Grand Tour seier lik Jacques Anquetil, Eddy Merckx, Bernhard Hinault og Miguel Indurain.  Team Sky strevde med Giro d’Italia tidligere da Bradley Wiggins og Richie Porte var lagledere. Det vil være interessant å se hvordan de tilnærmer seg løpet i 2018.

Den 101. utgaven av Giro d’Italia ser ut til å være tøff,  men klassisk. Av nyhetene er den historiske starten i Israel.

 

Se mer på den offisielle nettsiden til Giro d’Italia.

 

 

Kommentarer

kommentarer