Verden flotteste og tøffeste tempo ritt i Bergen

Håper alle i Norge og resten av verden fikk med seg denne fantastiske opplevelsen onsdag 20 september i Bergen.

Aldri har det vært arrangert en slik tøff og spektakulær tempo konkurranse noen gang i VM sammenheng. Om dette var like populært hos alle er nok ikke sikkert, i alle fall var det flere av rytterne som synes at dette ikke var en riktig tempo konkurranse. Men hjelpe meg, for publikum, arrangøren og alle oss andre var dette helt unikt.

Rundt 15000 mennesker var på plass opp bakkene til Fløyen.
Litt spesielt å komme i mål på toppen av Fløyen med en stigningsprosent på gjennomsnitt 9%

Denne spesielle dagen startet kl. 1000 i «vågen» her tusenvis av barn og mange «prominente» personer skulle sykle inn til mål. Blant deltagerne var bla. tidligere verdensmester Monica Valen, Kaggestad og selveste Sykkelpresidenten i den Norske tempo drakten, tilstede var også Thor Hushovd og den internasjonale sykkel organisasjonen.

Selvfølgelig var Kaggestad på plass, det var også Monica valen og ordfører i Bergen

 

En sporty sykkelpresident var med å sykle inn til mål.

Noe nedbør tidlig på morgenen gjorde tempoløypa glatt og vanskelig, heldigvis så bedret været seg utover dagen, og nå sykelistene begynte på den vel 3 km lange klatringen opp til toppen av Fløyen så var forholdene fine. Vi var da allerede på plass og fikk selvfølgelig med oss den fantastiske stemningen av hele 15-20000 mennesker som hadde kommet seg opp i løypa. mange av disse hadde allerede tatt turen opp dagen før og overnattet i telt og hengekøyer. Det var en stemning helt på høyde med de beste 50 km i Holmenkollen. Å helt på høyde med Tour de France.

bladetsykkel.no på vei til toppen

Stemningen var upåklagelig, men må innrømme at vi savnet informasjon. Og være på plass fra kl. 1100 til kl. 17.30 det var tøft uten annen informasjon en det vi så og fikk på et «dårlig og sprengt» nett, var nesten ikke mulig å komme inn på nettet. Ikke var det høytalere langs løypa og ikke var det noen mulighet for å se rytterne «live» på en storskjerm. Her burde arrangøren virkelig fått til en løsning her man kunne holde seg orientert utover dagen.

Andreas Vangstad på vei til toppen i et herlig driv.
Edvald i flott driv opp bakken på 14 prosent

På selve konkurransen ble det en del overraskelser. Edvald Boasson Hagen startet frisk og lå faktisk godt an halvveis i rittet, opp bakken syklet Edvald meget bra. Men det gjorde faktisk også Andreas Vangstad, som hadde et meget fint «driv» opp de bratte stigningene.  Vant gjorde en ustoppelig Tom Dumoulin fra (Nederland) han lå i ryggen på Chris Froome og knep sekunder på sekunder, på toppen var det bare 9 sekunder som skilte disse to. Froome ble til slutt nr. 3, han andre bronse i dette mesterskapet. Vangstad kom til slutt inn på en imponerende 31 plass, Edvald ble nr. 17, to minutter og 11 sek. etter vinneren.

Vinneren fra Nederland Tom Dumoulin. (alle bilder bladetsykkel.no)

Kommentarer

kommentarer