Sykkel EM i Herning, med damenes fellesstart

Et internasjonalt sykkelmesterskap er en utfordring i Danmark, spesielt i Herning.

120 km på en helt flat, vind og regnfylt løype kan ikke være mye attraktivt for en syklist, det er rett og slett en stor utfordring å komme i mål. Under kvinnenes fellesstart var det flere ganger forsøk på etablering av brudd, det ble alltid syklet inn, det lengste bruddet hadde en ledelse på ca. 40 sekunder. Nederland med sine 9 fantastiske syklister hadde ingen problem med å kontrollere feltet, og det var derfor ingen overraskelse at det var en fra de «Orange» som til slutt vant.

På de siste km var det kun en liten gruppe på 4 ryttere som tok tet. Olga Zabelinskaya  startet spurten når et var ca. 1 km igjen, på oppløpet ble Marianne Vos og Giorga Bronzini for sterke. Vos vant med Bronzini på andre og Olga Zabelinskaya på en tredje plass. Veteranen Vos har vunnet det som er å vinne i sykkelsporten, men EM medalje hadde hun ikke i samlingen.

For de Norske ble det sånn «litt stang ut». Emilie Moberg ble til slutt nr. 15, etter at de norske jentene hadde syklet meget bra gjennom hele rittet, samlet var det en god innsats, men de var ikke med når det siste bruddet gikk, hadde de fått med seg hvem som satt i dette bruddet så tror jeg de hadde vært mer observante.

Foto: NTB Scanpix

Må innrømme at det skal bli spennende i morgen på mennenes fellesstart i denne paddeflate løypa med 12 runder a 20 km, får håpe det ikke blir for mye regn og vind. Norge har bla. to av våre beste syklister med i feltet, Edvald Boasson Hagen og Alexander Kristoff, hvem som skal sykle for hvem er ikke klart, så her ligger det atter en gang an til en konflikt mellom våre mest profilerte syklister, som begge vet at de er gode nok for å vinne. Har nå fått vite at det er ikke snakk om et samarbeide mellom de to profilerte syklistene. Vi holder en knapp på Edvald som absolutt har vist den beste formen sålangt i sesongen. Men Kristoff skal sikkert ha et ord med i laget, han vant jo siste helg i London og har stigende form kurve.  Tror det kan være en klar fordel med begge i posisjon. Tror faktisk Edvald vil gå i brudd noen km før slutt. Begge er blant favorittene på morgendagens fellesstart som sendes på NRK.

 

 

 

Kommentarer

kommentarer