Edvald ledet Tour de France sammenlagt til det gjensto ca. 7,5 km

Dette var den første etappen for de «store» sykkelrytterne.

Tour de France 2017 – 05/07/2017 – Etape 5 – Vittel / La Planche des Belles Filles (160,5 km) – France – Geraint THOMAS et son équipe (TEAM SKY)

Det er ingen tilfeldighet at det er to fra England som leder TDF sammenlagt. Christopher Froome og Thomas Geraint, begge sykler for SKY og SKY dominerte denne etappen fullstendig, sammen med BMC. Det er jo ikke tvil om at det å ha et godt lag rundt seg har alt og si i en så tøff etappe som dagens. Det var imponerende og se hvordan denne lagmaskinen fungerer.

Tour de France 2017 – 05/07/2017 – Etape 5 – Vittel / La Planche des Belles Filles (160,5 km) – France – Jan BAKELANTS (ALM), Mickael DELAGE (FDJ), Philippe GILBERT (QST),Thomas VOECKLER (DEN), Pierre Luc PERRICHON (TFO), Thomas DE GENDT (LTS), Edvald BOASSON HAGEN (DDD) –

Men det var en Nordmann som var i fokus meste parten av denne tøffe etappen. Edvald Boasson Hagen var i brudd med 6 andre ryttere meste parten av etappen og ledet på dette tidspunkt TDF.  Edvald ledet faktisk TDF sammenlagt helt frem til det gjensto ca. 7.5 km av de totalt 160,5 km. Men når den siste fjelletappen på 5 km før mål, og med en stigning på opptil 13%, ja, da var det takk for denne gang for tapre Edvald. Han fikk i alle fall bevist at han er i form, noe som kan bli meget hyggelig fremover. Edvald kom inn sammen med Vegard Stake Laengen på en 93 og 94 plass, ca 10 minutter etter vinneren Italienske Aru Fabio -Astana, som nærmest «fløy» opp fjellsiden på de siste km med 13% stigning. Det var som og se Lance Armstrong «seile i fra» på enkelte fjelletapper. Han er ingen hvem som helst, har vunnet etapper i både Giroen og Vueltaen, dette er hans første seier i TDF.

For bursdagsbarnet (30 år i dag) Alexander Kristoff ble det en tung dag på jobben, her han greit og rolig kom inn på 125 plass, 21 minutter etter vinneren. Alexander er med i TDF for å vinne de «enkle» etappene. Kristoff hadde nok morgendagens etappe i bakhodet.

Dette er også en etappe for de store spurterne, og de begynner det jo å bli færre av, så kanskje dette er etappen for Alexander Kristoff. Vi krysser fingre.

 

Kommentarer

kommentarer