NM fellesstart for damer i Stjørdal

Dette skulle bli «min dag i dag», sa Ingrid Lorvik som syklet på hjemmebane, slik ble det ikke– foto: Jarle Fredagsvik

Skuffelsen var stor etter å ha blitt nr. 3 på dagen fellesstart.

Ganske tidlig under dagens fellesstart i Stjørdal dannet det seg en liten gruppe på 3 ryttere, to fra Hitec Products og Ingrid Lorvik fra CK Victoria. Sykkel er en tøff, hard og taktisk sport, her ofte de store og gode lagene har en markant fordel i og med at de kan sende avgåre ryttere i front og samtidig holde igjen feltet med mange ryttere i hovedfeltet. Det var akkurat det som skjedde i dag.

Vita Heine (fjorårets vinner) og Katrine Aalerud var da i brudd sammen med Ingrid Lorvik.  Kort fortalt så ble dette en kamp mellom «David og Goliat». Her Ingrid Forsvarte seg fantastisk gjennom hele rittet, lå og dro i front nesten hele veien. Å det skulle vise seg at det holdt nesten helt inn. Taktisk ja, men enda mer urettferdig, slik er det ofte i lagidrett, og spesielt sykkelsporten, er man flere fra samme lag så har man muligheten til og sykle taktisk, og man sparer masse krefter på det. Denne gangen var det beklageligvis Ingrid Lorvik fra Melhus som fikk føle denne brutale maktkampen, som hun nesten var dømt til å tape, men hun kjempet tappert helt til slutt. Ikke noe å si på at skuffelsen var stor etter målgang, her Ingrid sto oppløst i tårer.

Da det gjensto 500 meter slo Vita Heine til og rykket fra de to andre. Det ble en skikkelig kraftspurt fra den regjerende norgesmesteren, som dermed kunne juble for sitt andre strake NM-gull. Miriam Bjørnsrud kom inn på (den sure) 4 plassen.

Kommentarer

kommentarer