Dramatisk også i fellesstarten for jenter.

Nesten igjen for Emma Johansson Sverige, godkjent innsats av Vita Heine. 

Også i dag ble det dramatisk under jentenes felles start. Beklageligvis enda tristere en i går. Nederlandske Anniemiek Val Vleuten lå komfortabelt i tet ca. 12 km før mål, da det fatale skjedde i den tøffe og våte utforkjøringen. Hun mistet kontrollen i en slakk høyresving, sykkelen forsvant over vantet og Val Vleuten havnet med ryggen over det ca. halv meter høye støpe vantet. Det så meget stykt ut, heldigvis rapporteres det at det etter forholdene står bra til med henne. (her et bilde av henne ute i løypa) foto: AP

Nederland

I stedet var det Amerikanske Mara Abbot som lå an til å sykle inn til en OL seier. Men slik skulle det ikke gå, ca. 200 meter før mål ble hun passert av en trio bestående av Emma Johansson,  nederlandske Anna van der Breggen og Italienske Elisa Longo Borghini. Det ble et voldsomt spurtoppgjør, her Anna van der Breggen vant med en halv sykkellengde foran Emma Johansson. Fortjent vil mange si, vi er enig da hennes lagvenninne lå an til å vinne dette.

Men vi tar av oss hatten for den fantastiske sykkelrytteren fra Sverige (som nesten er halvt norsk) hun har vært med å dominere kvinnenes sykkelsport de siste 10 årene. Er det en vi virkelig ville unne en topplassering i et stort mester skap så er det henne, hun har flere sølvmedaljer, bronse og en bråte med topp plasseringer, men hun mangler «gullet». I VM Emma der vinner du, det som kan være et problem er at hun ikke er den beste spurteren i feltet.

For Vita Heine ble det et tøft møte med en tøff løype. Men all heder til henne for en god innsats (nr. 33), selv om det manglet noe i de tøffe bakkene, så tok hun det igjen i utforkjøringene og på flatene.

 

Kommentarer

kommentarer