Dramatisk fellesstart i årets Rio OL.

Tøffeste sykkel trasse noen gang i et mesterskap.

Det var allerede på forhånd spådd at felles starten i årets OL ville stå mellom en av de sterke «klatrerne» eller klassikerrytter. Det skulle vise seg og stemme.

De norske rytterne var sjanseløse i denne tøffe løypa, Alexander Kristoff var nok klar over hva han gjorde når han avsto fra åretes OL konkurranse. Nå er han plutselig en av favorittene til VM tittelen i Qatar i midten av oktober.

Lars Erik Bystrøm kom etter en par mil med i en utbrytergruppe på 6 syklister, de satte farge på løpet med å ligge i front til det bare var 4-5 mil igjen av rittet. Dessverre skulle det vise seg at beina til Bystrøm ikke var helt på lag denne dagen, men han gjorde en flott innsats så lenge det varte.

Bystøm i tet

Denne løypa hadde alt, brostein, tøffe bakker og tøffe utforkjøringer, bidro til at dette ble et meget tøft og dramatisk ritt. Kjedebrudd, punktering, utforkjøring og seteproblemer, i det hele tatt det var masse materielle utfordringer. Noe som faktisk bidro til at vi fikk en overraskende vinner. 31 år gamle Greg Van Avermaet fra Belgia, skulle vise seg og være den beste spurter’n på oppløpet, i kamp med danske Fuglsang som overraskende tok en sølvmedalje.

For Norge bør det nå være et mål og få frem en «klassiker-rytter» som kan hevde seg i store og tøffe  etappe- og endagsritt. I dag har vi det ikke, kun om det er en «behagelig» trasse, da kan spurtkvalitetene komme til sin rett. ÅOg det er ikke for sent, årets OL vinner fra Belgia begynte å sykle aktivt når han var 19 år gammel.

Jeg må si som Kaggestad «endelig en tøff sykkel løype i et internasjonalt ritt, takk til arrangørene». Enda et bevis på at en syklist må mestre alle forhold, også tøffe bakker.

Kommentarer

kommentarer