Dramatisk slutt på en av de tøffeste etappene under årets TDF.

Nå bør virkelig arrangøren ta ansvar for rytterens sikkerhet.

Alle er vi enige om at sykkelritt og andre idrettsarrangement er avhengig av publikum og «fans» men det går en grense for galskapen. På dagens etappe var det direkte kaos og fullstendig galskap. Sikkerheten for rytterne er under enhver kritikk, både arrangøren og alle andre vet at dagens etappe opp Mont Ventoux er en av de mest populære stedene for publikum, «her mange var på plass flere dager i forveien». Det bør være et krav at det her blir satt opp sperrer med gjerder eller annen skydd, som det er nå er det direkte farlig og som tilfellet var i år, sammenlagtvinneren Froome taper mye tid på grunn av direkte farlige situasjoner, denne gang var det en TV motorsyklist som kjørte inn i Froome og en annen syklist, med det som resultat at sykkel rammen til Fromme knakk og han begynte da og løpe til mål. Det gjensto da ca. 1,2 km igjen av etappen på over 184 km. Fullstendig galskap. Etter hvert fikk Froome en ny sykkel å kunne trille inn i mål, da hadde han tapt forspranget han hadde sammenlagt. Etter hvert ble dette rettet opp slik at han fikk samme tid som Mollema, og fortsatt er den som leder TDF sammenlagt. Froome FOTO: REUTERS/Bernard Papon/Pool

Litt om rittet, atter en gang ser vi hva en god lagmaskin kan få til, spørsmålet er om Chris Froome hadde klart å forsere opp Mont Ventoux på samme måte om han ikke hadde hatt laget som hjelp. Det var en fantastisk innsats som ble gjort av han to lagkamerater her de tauet han frem til det gjensto ca. 3.5 km av etappen. Da sa Fromme takk for følget og dro i tet av hovedfeltet for å kutte forspranget til utbryter gruppa. Han hadde da følge med Mollema som virket meget frisk i stigningen og var, i motsetning til Nairo Quintana og flere av de andre sammenlagtfavorittene, sterk nok til å følge Froome på det avgjørende rykket i stigningen. Han mener situasjonen som felte ham selv, Froome og Porte var ren galskap.  Det bør absolutt være sperringer inn mot løypa de siste km før mål. Vinner av dagens etappe ble Thomas De Gendt .

Målgang på torsdagens etappe skulle egentlig vært på toppen av Mont Ventoux, men ble flyttet fem kilometer ned i bakken grunnet sterk vind. Der var det var ikke satt opp gjerder før noen hundre meter før målgang.

I morgen er det den førstetempo etappen under årets som er på 37,5 km fra: Tour Bourg-Saint-Andéol / La Caverne du Pont-d’Arc    En spennende etappe som kan snu opp ned på sammenlagt listen, men kjenner vi Chris Froome rett så vil han helt klart ha et ord med i laget. PROFIL 13

Kommentarer

kommentarer