Test: Assos sJ.climaSchutz lett-regnjakke

Lett-regnjakke med rett passform
Denne jakka er en hybrid mellom to klassikere i Assos sortimentet: climaJet og luftSchutz. Det er ikke en ren regnjakke, men heller ikke en ren vindjakke. Den er lett, den er kompakt og den har den typiske Assos passformen. Sistnevnte betyr at den er sydd i et snitt som er tilpasset syklister som sitter på sykkelen.

Våren i Norge har vært mindre god og denne jakka har blitt mye brukt.
Den er sydd sammen av en rekke forskjellige materialer, hvor alle materialer i front er vind- og vanntette, mens det i mindre utsatte områder er mesh som sikrer god lufting.
I hardt regnvær vil ikke denne jakka holde deg tørr på grunn av områdene med god lufting. Men i lett regn og med temperaturer over +7 vil du kunne bruke jakka lenge uten store problemer.

En utfordring tette jakker har er at det samler seg mye svette på innsiden og den svetten renner nedover armer og rygg. Assos løser det noenlunde bra med mesh paneler og ermer som gjør at svetten unnslipper.

Jakka er såpass kompakt at den er lett å pakke ned i baklomma, og er en perfekt turvenn når temperaturen skifter (ta den av i klatringene og på når du skal ned igjen).
Fremfor at jakka har egne lommer har den ekstern tilgang til trøyelommene dine via to åpninger på ryggen (smart).

ClimaJet-tekstilen er i tillegg til å være vann og vindtett veldig ”stretchy” (i mangel av et bedre ord), noe som tilfører en ekstra dimensjon når det gjelder passform.

En god ting med en god jakke er at den kan brukes i en rekke situasjoner og over store deler av året. Det kan denne jakka. I tillegg er den gjennomsiktig slik at du kan kjøre med klubbdrakta under og fortsatt være synlig som en på laget.

 

assos regnjakkeOppsummert
– Bredt bruksområde
– Lav vekt og kompakt
– Racing passform
– Ikke billig

Anbefalt eller ikke?
«SYKKEL» liker den godt, men det er ikke løp og kjøp

Kommentarer

kommentarer